
28. únor je dnem čokoládového soufflé! Dezert, kterým určitě nepohrdne žádný milovník čokolády. Kdo má ale čas ukuchtit si takové soufflé během týdne? A co když vám povím, že si takovou variaci na soufflé můžete udělat během deseti minut a ještě k tomu jeho zdravější verzi, kterou si vůbec nebudete muset vyčítat? Má to jen jediný háček – tento recept je silně návykový. A to jak svou chutí, tak svou jednoduchostí! Dokáže ho totiž opravdu každý.
Co budete potřebovat:
2 lžíce mouky
1 lžíce vysoce kvalitního kakaa
1/4 lžičky kypřícího prášku
2 lžíce javorového sirupu
3 lžíce mléka
1 lžíce arašídového másla
Postup:
Smíchejte mouku s kakaem a kypřícím práškem, přidejte mléko a javorovy sirup a vše promíchejte. Nakonec přidejte arašídové máslou a opět promíchejte. Směs přendejte do mističek na soufflé (nebo obyčejných keramických hrnečků) a vložte do trouby předehřáté na 180°C na 12-15 minut.
Voilá!
Vaše soufflé je hotové!
…a hádám, že se z něj stane vaše pravidelná svačinka 🙂